Matematik

Differentialligninger

27. oktober 2014 af Bitten16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp til opgave 332. med mellemregninger og forklaring ... osv. 

Vedhæftet fil: IMG_2094.JPG

Svar #1
27. oktober 2014 af Bitten16 (Slettet)

+ opgave 343. ?? 

Vedhæftet fil:IMG_2095.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 332:

For differentiallignngen

        y'' = (x2+4)/x , x > 0

integreres højresiden    x + (4/x)  to gange, og de to konstanter fastlægges ud fra betingelserne

        f(1) = 2    og   f '(1) = 3 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 343.

Løs differentialligningen

        dy/dx = 2y - 1

ved separation af de variable, og fastlæg integrationskonstanten ud fra betingelsen

        f(2) = 2·2 - (5/2) = 3/2 .


Svar #4
27. oktober 2014 af Bitten16 (Slettet)

Forstår ikke helt det sidste i opg. 332 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

At løsningen i Opg 332 skal gå gennem linieelementet (1,2;3) betyder, at der skal gælde

        f(1) = 2   og   f '(1) = 3 .

Integrerer man højresiden to gange vil der indgå to arbitrære integrationskonstanter, og disse fastlægges ud fra oplysningerne om linieelementet.


Svar #6
27. oktober 2014 af Bitten16 (Slettet)

arbitrære ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Her betyder arbitrær også vilkårlig, se http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=arbitr%C3%A6r .


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.