Matematik

differantialligninger

27. oktober 2014 af Sorteæble (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal bestemme den fuldstændige løsning til denne funktion

y' + (t^2-2t)*y = 3t^2 - 6t

Jeg har problemer med at integrere den

min lærer får 3 + C*^(-1/3*t^3+t^2)

Dog kan jeg ikke komme i nærheden


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af peter lind

Du skal bruge panserformlen til det. Hvad har du gjort ?


Svar #2
27. oktober 2014 af Sorteæble (Slettet)

Jeg bruger den også: sætter q = 3t^2-6t      p = 2t-2    og P = t^2-2t

Men min lærer integrere P inden han sætter sine værdier ind i panserformlen hvorfor det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2014 af peter lind

Du har mulivis glemt panserformelen.

Hvis differentialligningen hedder

y+p(t)*y=q(t)

og P(t) er en stamfunktion til p(t)  så er

y= e-P(t)∫eP(t) *q(t)dt

en løsning til differentialligningen


Skriv et svar til: differantialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.