Matematik

Hvordan findes fællesnævner - ligning

27. oktober 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: C-niveau

\frac{2+x}{5x-15}+\frac{1}{5}=\frac{7}{15}+\frac{2}{3x-9}

Hvordan findes fællesnævneren i dette tilfælde? x'erne ved nævner pladsen gør det nemligt sværer. Håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af mathon

                      \frac{2+x}{5\left (x-3 \right )}+\frac{1}{5}=\frac{7}{15}+\frac{2}{3\left (x-3 \right )}\; \; \; x\neq 3                   FN=15(x-3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2014 af peter lind

Opløs nævnerne i faktorer.

Du kan også bare bruge produktet af nævnerne; men dette vil gøre de senere beregninger mere besværlige


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Se svaret du fik i din anden tråd:

Metoden til at finde fællesnævner er præcis den samme, hvad enten nævnerne består af simple tal eller mere komplicerede udtryk. Fællesnævneren er en størrelse, der indeholder alle nævnerne som faktorer.

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1531678&page=5#1533928

Derfor er fællesnævneren her 3·5·(x-3) = 15·(x-3) .


Skriv et svar til: Hvordan findes fællesnævner - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.