Matematik

Vektorregning

27. oktober 2014 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?
Har kigget i alle bøger og finder intet..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af mathon

Skriv først ligningen for cirklen med centrum C(3,-2) og radius r = 5.


Svar #2
27. oktober 2014 af hejtykke2 (Slettet)

(x-3)^2+(y-(-2))^2 = 25 ?

og hvad skal man så?


Svar #3
27. oktober 2014 af hejtykke2 (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt vinket i opgaven. Når andenaksen skæres, er x = 0. Indsæt x = 0 i cirklens ligning og bestem de mulige skæringspunkters y-koordinater.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2014 af mathon

                                                   (x-3)2 + (y+2))2 = 25
skæring med x-aksen kræver
y = 0
hvoraf til beregning af skæringen med x-aksen:

                   
                                                   (x-3)^2+({\color{Red} \mathbf0}+2)^2=25
                                                    (x-3)^2=21

                                                    x=\left\{\begin{matrix} 3-\sqrt{21}\\3+\sqrt{21} \end{matrix}\right.

dvs
          x-akseskæringspunkter   (3-\sqrt{21};0)   og   (3+\sqrt{21};0)

                                                  


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2014 af mathon

skæring med y-aksen kræver
x = 0
hvoraf til beregning af skæringen med y-aksen:

                 fortsæt selv.


Svar #7
28. oktober 2014 af hejtykke2 (Slettet)

Hvordan sletter man opslaget?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det kan man ikke. I øvrigt har du jo fået svar på dit spørgsmål.


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.