Matematik

Funktioner af flere variable.

29. oktober 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej til Alle derude.
Jeg har en opgve fra multiple choices, som jeg skal løse.

OPGAVEN.
Om en C1 -funktion f(u, v) oplyses, at f(0, 0) = 1, ∂f/∂u(0, 0) = 3

∂f/∂v (0, 0) = 5. Bestem k'(1) når k(x) = f(x^2 − 1, x − 1).

For at bestemme k'(1) så skal jeg bestemme k(x), men jeg kan ikke finde ud af, hvad er f(u,v) lig med.
Vil nogen derude hjælpe mig med opgaven???
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2014 af peter lind

Der gælder kædereglen

k'(x) = fu'(u,v)du/dx+f'v(u,v)dv/dx


Skriv et svar til: Funktioner af flere variable.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.