Matematik

HJælp søges..DIFFERENTIALLIGNINGER

29. oktober 2014 af Bitten16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp til opgave 350. og 351. HASTER

Vedhæftet fil: IMG_2188.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2014 af PeterValberg

351 Differentier begge sider og omskriv derefter til formen y = …

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2014 af PeterValberg

350 omskriv til:

y' - xy = 3x
y'/(y+3) = x
1/(y+3) dy/dx = x
 1/(y+3) dy = x dx

og differentier begge sider, hvorefter omskrives til formen y = …

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2014 af mathon

IMG_2188.JPG

350
hvor               y=C\cdot e^{-\frac{1}{2}x^2}+e^{-\frac{1}{2}x^2}\cdot \int_0 e^{\frac{1}{2}x^2}\cdot 3xdx

                        \int_0 e^{\frac{1}{2}x^2}\cdot 3xdx    CAS-beregnes.

               


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2014 af mathon

351

                           \frac{1}{y}dy=\left ( 2x-1 \right )dx               integreres på begge sider

                           \int \frac{1}{y}dy=\int \left ( 2x-1 \right )dx

                            \ln\left | y \right |=\left (x^2-x \right )+k

                            y =e^{k}\cdot e^{x^2-x}=C\cdot e^{x^2-x}

                            y =C\cdot e^{x^2-x}    gennem  (1,3)

                             3 =C\cdot e^{1^2-1}=C\cdot e^0=C

konklusion:
                            y =3\cdot e^{x^2-x}

                          


Skriv et svar til: HJælp søges..DIFFERENTIALLIGNINGER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.