Matematik

Faktorisering - andengradspolynoinium

29. oktober 2014 af TheFimbe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :)

Har fået til opgave at løse denne ligning:

x*(x^2-4)*(x^2+3) = 0

Er kommet så vidt er der nu står:

x^5-x^3-12x = 0

Men er gået i stå, og ved ikke hvad jeg skal gøre nu, nogen der kan hjælpe?


Svar #1
29. oktober 2014 af TheFimbe (Slettet)

kan det passe jeg bare kan bruge nulreglen, og sige x=0 ??


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2014 af mathon

                       

                          x\cdot (x^2-2^2)\cdot (x^2+3)=0
                        

                         x\cdot (x+2)\cdot (x-2)\cdot (\overset{\mathbf{\color{Red} positiv}}{\overbrace{x^2+3}} )=0       brug nu nulreglen.


Svar #3
29. oktober 2014 af TheFimbe (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Faktorisering - andengradspolynoinium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.