Kemi

Stofbalancer

29. oktober 2014 af Rambo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg kan ikke finde hoved eller hale i de to sidste spørgsmål.

En der kan hjælpe :) ?

Vedhæftet fil: Yep.docx

Svar #1
29. oktober 2014 af Rambo (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2014 af OliverGlue (Slettet)

Evt. smid dine nuværende resultater op.


Svar #3
29. oktober 2014 af Rambo (Slettet)

Mine udregninger fra b er forkerte, så er næsten på bar bund :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2014 af OliverGlue (Slettet)

Er massestrømmen i bunden ikke blot 512 kg / h?


Svar #5
29. oktober 2014 af Rambo (Slettet)

Det er det jeg har lavet :)

Vedhæftet fil:Porteføjeopgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2014 af Soeffi

Den sidste opgave kræver muligvis et fasediagram...

fasediagram


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2014 af OliverGlue (Slettet)

Vi lavede den sammen i går(Rambo og jeg): 

x_benzen=n_benzen*1.03/n_total er kravet=>

n_benzen*1.03=5935.22mol*1.03=6113.28

w_benzen=6113.28*78.11*10^-3=477.508kg/h

Masseflowet skal være bevaret, dv.s. w_toluen=488* - 477.508 = 10.492

Når masseflowet for benzen og toluen er kendt i toppen kan vi finde dem i bunden, da input er 500kg af hver, dv.s.

w_bbenzen=500-477.508=22.492              w_btoluen=500-10.492=489.508

(w_bbenzen+w_btoluen)=22.492  + 489.508 = 512 (Passer stadig)

Nu skal molbrøken af benzen bare beregnes,

n_toluen=22.492/92.14*10^-3=244.11mol    

n_benzen=489.508/78.11*10^-3=6266.91mol

n_total=6511.01mol

x_benzen=n_benzen/n_total=0.963


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2014 af Soeffi

Jeg tør ikke sige om #7 er rigtigt, men ved nærmere eftertanke behøver du nok ikke fasediagrammet, da ordet "trin" ikke nævnes i opgaven.


Skriv et svar til: Stofbalancer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.