Matematik

Lagranges restled

01. november 2014 af AhmedC (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en der kan hjælpe med opgaven jeg har vedhæftet? Er gået i stå. Tak :)

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2014 af peter lind

Du skal være opmærksom på at du kun skal finde en øvre grænse for restleddet. Så vidt jeg kan se er |ξ| ≤ 1.(Jeg har ikke set hele opgaven, så det kan være forkert) Hvis dette er rigtigt kan du erstatte ξ med 1 og så bruge et ulighedsteg i stedet for et lighedstegn


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der skal ikke ganges med ξ . Skriv først udtrykket for restleddet korrekt

        Rn(t) = f(n+1)(ξ)/(n+1)! · (t-a)n+1 ,

hvor ξ ∈ ]a , t[ .

I opgaven er det vist også oplyst, at |f(3)(s)| ≤ 24 for s ∈ [-1;-0,9], og derfor har man denne vurdering af restleddet

        |R2(-0,9)| ≤ 24/3! · |-0,9 - (-1)|3 = 4 · 0,13 = 0,004 .


Svar #3
01. november 2014 af AhmedC (Slettet)

nååår så ξ=s


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, men ξ ∈ [-1;-0,9] og derfor gælder der, at |f(3)(ξ)| ≤ 24 .


Skriv et svar til: Lagranges restled

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.