Kemi

Ligevægtskonstant og partialtryk

02. november 2014 af Hrylla (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave (vedhæftet som billede), hvor jeg skal beregne en reaktionsbrøk ved en anden temperatur. Min lærer forklarede det på timen, men jeg forstod det bare ikke. Derfor ville det være dejligt, hvis jeg kunne få en anden forklaring på, hvordan man løser sådanne problemer. Måske en youtube eller restudy video findes på det også?

I hvert tilfælde kunne jeg godt bruge noget hjælp.

Vedhæftet fil: Opgave 3.5 A.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

a)

Y_{\mathrm{p}}=\dfrac{1.50\cdot2.11}{0.54\cdot1.07}=5.48

b)

I starten er forholdet mellem produkt og reaktant 5.48 til 1, ved 720 grader celsius er den 1.6 til 1, dv.s. der bliver omdannet noget produkt til reaktant altså går reaktionen mod venstre. 

c)

Du har oplyst ligevægtskonstanten, og du ved der bliver omdannet produkt til reaktanter, deraf fortegnene. 

1.6={\frac{\left(1.50-x\right)\left(2.11-x\right)}{\left(0.54+x\right)\left(1.07+x\right)}}\Rightarrow x=0.35

Hvis du ikke har styr på hvordan man opskriver en ligevægtsbrøk med kendte størrelser og ukendte størrelser (x'erne), så kig på http://chemwiki.ucdavis.edu/Physical_Chemistry/Equilibria/Le_Chatelier's_Principle/Ice_Tables

p(\mathrm{H_{2})=0.54+0.35=0.89\, bar}                              p(\mathrm{CO_{2})=1.07+0.35=1.42\, bar}

p(\mathrm{H_{2}O)=1.50-0.35=1.15\, bar}                           p(\mathrm{CO)=2.11-0.35=1.76\, bar}


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant og partialtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.