Kemi

Koalescensenergi for vanddråber

03. november 2014 af shafaifer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Er der nogen der ved hvordan man beregner den energi der frigives, når 1000 individuelle vanddråber går sammen til én dråbe? Jeg vedhæfter opgaven og min fremgangsmetode - dog får jeg ikke det samme resultat som mine undervisere. 

Kærlig Hilsen

Vedhæftet fil: chemicalhelp.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2014 af mathon

The single droplets area are wrong calculated.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Vi har

W=\gamma\Delta\sigma\quad\mathrm{hvor\:\sigma=surface}\,\mathrm{area}

Radius for den nye kugle kan findes

V_{\mathrm{kugle}}=\dfrac{4}{3}\pi r^{3}\Rightarrow r^{3}\cdot1000=r^{3}\Rightarrow r=\sqrt[3]{10^{-6}\cdot1000}=1\times10^{-5}\,\mathrm{m}

Ændringen i overfladeareal kan findes 

\Delta\sigma_{1000-1}=4\pi10^{-12}\cdot1000-4\pi10^{-10}=2.7\times10^{-10}\pi\, \mathrm{m^2}

Arbejdet er da

\Rightarrow W=7.5\times10^{-2}\cdot2.7\times10^{-10}=8.48\times10^{-10}\mathrm{J}


Skriv et svar til: Koalescensenergi for vanddråber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.