Matematik

Help!!!

03. november 2014 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan laver man opgave d og e?


Svar #1
03. november 2014 af hejtykke2 (Slettet)

anyone???


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2014 af mathon

                                             (x-1)2 + (y+1)2 = 40
skæring med x-aksen
kræver y = 0
                                              (x-1)2 + (0+1)2 = 40
                                              x = 1 ± √(39)
           hvoraf
                                              Sx1 = (1 - √(39) ; 0)        Sx2 = (1 + √(39) ; 0)

skæring med y-aksen
kræver x = 0
                                              (0-1)2 + (y+1)2 = 40
                                              y = -1 ± √(39)
           hvoraf
                                              Sy1 = (0 ; -1 - √(39))        Sy2 = (0 ; 0 ; -1 + √(39))


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2014 af mathon

e)
           (x-1)2 + (y+1)2 = 40
           y=\left\{\begin{matrix} -1+ \sqrt{40-(x-1)^2} \; \; i\; 1.\; og\; 2.\; kvadrant\\ -1- \sqrt{40-(x-1)^2} \; \; i\; 3.\; og\; 4.\; kvadrant \end{matrix}\right.

Arealet af cirkeldelen i 4. kvadrant:

                  A=-\int_{0}^{1+\sqrt{39}}\left ( -1-\sqrt{40-(x-1)^2} \right )dx


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2014 af mathon

A=\int_{0}^{1+\sqrt{39}}\left ( 1+\sqrt{40-(x-1)^2} \right )dx

         med
                   x-1=\sqrt{40}\cdot \sin(\varphi )   og dermed   dx=\sqrt{40}\cdot \cos(\varphi )d\varphi

har du

                \int \left ( 1+\sqrt{40-(x-1)^2} \right )dx=\int \left ( 1+\sqrt{40-40\sin^2(\varphi )} \right )dx=

                


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2014 af mathon

korrektion

\int \left ( 1+\sqrt{40-(x-1)^2} \right )dx=\int \left ( 1+\sqrt{40-40\sin^2(\varphi )} \right )\sqrt{40}\cos(\varphi )d\varphi =

                      \sqrt{40}\cdot \int \left ( \cos(\varphi )+\sqrt{40}\sqrt{1+\sin^2(\varphi )}\cdot \cos(\varphi ) \right )d\varphi =

                      \sqrt{40}\cdot \int \cos(\varphi )d\varphi \; \; +\; \; 40\cdot \int \sqrt{\cos^2(\varphi )}\cdot \cos(\varphi )d\varphi =

                       \sqrt{40}\sin(\varphi )+20\cdot \int 2\cos^2(\varphi )d\varphi =

                        \sqrt{40}\sin(\varphi )+20\cdot \int \left ( 1+\cos(2\varphi ) \right )d\varphi =

                         \sqrt{40}\sin(\varphi )+20\cdot \left ( \varphi +\frac{1}{2}\sin(2\varphi ) \right )=

                         \left ( x-1 \right )+20\left ( \sin^{-1} \left (\frac{x-1}{\sqrt{40} \right )}+\frac{x-1}{\sqrt{40}}\cdot \sqrt{1- \frac{(x-1)^2}{40} }\right )

hvoraf

\int_{0}^{1+\sqrt{39}} \left ( 1+\sqrt{40-(x-1)^2} \right )dx=

        \left [\left ( x-1 \right )+20\left ( \sin^{-1} \left (\frac{x-1}{\sqrt{40} \right )}+\frac{x-1}{\sqrt{40}}\cdot \sqrt{1- \frac{(x-1)^2}{40} }\right ) \right ]_{0}^{1+\sqrt{39}}

                        


Svar #6
03. november 2014 af hejtykke2 (Slettet)

der er ikke andre måder at udregne dette på?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det drejer sig om cirklen c1 med centrum i (1 , -1) og radius r = √40 . Man skal beregne arealet af det område, der afgrænses af cirklen og akserne i 4. kvadrant. De relevante skæringspunkter er her

        S1(0 ; -1 -√39)   og   S2(1 -√39 ; 0) .

Det afgrænsede areal kan betragtes som sammensat af en retvinklet trekant med katetelængderne
                   a = 1 + √39  og  b = -1 + √39 ,
og et cirkelafsnit med kordelængde k = |S1S2| og radius r = √40 . Arealet af det afgrænsede område er da

        A = (1/2)·a·b + (1/2)·r2·(2·sin-1(k/(2r)) - sin(2·sin-1(k/(2r))))

            = (1/2)·38 + (1/2)·40·(2·sin-1(1/√2) - sin(2·sin-1(1/√2)))

            = 19 + 20·(2·(π/4) - sin(π/2))

            = 19 + 10·π - 20

            = 10·π - 1

            ≈ 30,41593


Skriv et svar til: Help!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.