Kemi

reaktionskinetik

03. november 2014 af christianper (Slettet) - Niveau: A-niveau

Omsætning af molekylet A har kinetikken V = −k[A]n, hvor n er et lille heltal. Der er målt de data, der ses i tabellen.

tid/s    [A]/mM
0        2.00
4        1.00
6        0.7071

10      ?       

Hvor stor er [A] når der er gået 10 sekunder?

Er der nogle der kan hjælpe med at løse den?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2014 af Jerslev (Slettet)

#0: Indsæt i diagram og fit til en potensfunktion.

Benyt potensfunktionen til at beregne [A](10sek).


Svar #2
03. november 2014 af christianper (Slettet)

Det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Undersøg om det er første eller anden orden ved at lave fit til en ret linje i excel med (ln(A),t) og (1/A,t). 

Et fit med (ln(A),t) giver en ret linje på -0.1733x+0.6931 med et R2=1, for første ordens kinetik har du

\mathrm{[A]} = \mathrm{[A]}_0 \cdot \exp (-k \cdot t)

\Rightarrow\mathrm{[A]}=2\cdot\exp(-0.1733\cdot10)=0.354\mathrm{mM}

Se evt. http://isisa.systime.dk/index.php?id=886


Svar #4
03. november 2014 af christianper (Slettet)

tusinde tak...


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2014 af Heptan

Potens regression virker vist også, https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1532581

Lav potens regression, og indsæt t = 10


Skriv et svar til: reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.