Matematik

Hjælp HASTER! Hvordan man aflæser

03. november 2014 af Dian123 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en opgave for hvor jeg har indtegnet alle oplysninger og lavet en sumkurv men jeg forstår ikke helt spørgsmålet i opgaven. Både min sumkurve, værdier og spørgsmål er vist på billedet som jeg har vedhæftet....det haster lidt :(

Vedhæftet fil: grupperede.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Aflæs sumkurvens værdi ved x = 275 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2014 af mette48 (Slettet)

Start ved 275 på den vandrette akse og gå lodret op til kurven. Gå derfra vandret ind til den lodrette akse og aflæs.


Svar #3
03. november 2014 af Dian123

Men jeg kan jo ikke præcis finde punktet 275, jeg kan jo på x-aksen kun se 200,300 og det midt i mellem som nok er 250?....


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kan altid interpolere mellem de to datapunkter.


Svar #5
03. november 2014 af Dian123

#4

Så jeg skal bare forsøge at gøre det så præcist som muligt? Og hvor er det helt præcis jeg kan aflæse det, altså jeg finder 275 på x-aksen og går lodret op ad kurven, hvor langt skal jeg helt præcis op ad kurven  inden jeg går vandret mod y-aksen og kan aflæse?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man aflæser y-koordinaten, hvor linien x = 275 skærer sumkurven.


Svar #7
03. november 2014 af Dian123

Kan det så passe at det er ca 25? Men det giver da ikke nogen mening i forhold til opgaven, gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg forstår ikke, hvordan du aflæser 25. Jeg aflæser ca 67 , som altså skal læses 67 % .


Svar #9
03. november 2014 af Dian123

Så det er egentlig bare i punktet som er indtegnet (320.3,75,0) ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, man skal jo aflæse funktionsværdien, hvor x = 275, ikke hvor x er 320,3 .


Svar #11
03. november 2014 af Dian123

Jeg forstår det sgu ik helt.. :s du stopper ved sumkurven siger du, og  aflæser på y-aksen eller..?
 


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man opsøger det punkt på sumkurven, hvor x = 275 , og så aflæser man y-koordinaten for dette punkt.


Svar #13
03. november 2014 af Dian123

Hmm okay prøver lige at kigge på det igen så

hvis så jeg skal finde middeltallet kan det så passe at jeg skal bruge intervalhalveringen og hyppigheden for det da det er grupperede observationer? Altså således:
50*1233+150*2981+250*2788+250*1376+450*885+550*507/ 9770 (sum af antal personer)


Skriv et svar til: Hjælp HASTER! Hvordan man aflæser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.