Matematik

lægden af et......

03. november 2014 af Flappetdreng (Slettet) - Niveau: C-niveau

Okay jeg støtte lige ind op denne opgave og jeg forstår ikke lige hvad det menes, rektangel 7 cm mindre end det dobbelte af bredden vil vil det sige det bredden er det dobbelt af de 7cm den fumlere sig dårligt og jeg ved ikke hvad jeg skal bruge til at kunne regne længden og breden ud... skal jeg bruge noget med sin, cos eller tan??

sprøgsmålet:

længden af et rektangel er 7cm mindre end det dobbelte af bredden. Desuden er omkredsen 148cm. find dets længde og bredde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2014 af mathon

            2x + 2(2x-7) = 148                        når x er bredden

           .
                        bredde            længde
                            x                  2x-7    


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Kalder man længden for L og bredden for B, har man så

        L = 2·B - 7

Endvidere har man

        2·(L + B) = 148 .

Man har nu to ligninger til bestemmelse af L og B.


Svar #3
03. november 2014 af Flappetdreng (Slettet)

hmm hvordan finder jeg ud af hvad bredden så er? for at finde L? 7 cm mindre end det bobbelte af bredden? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Løs ligningen i #1. Gang ud og reducer.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2014 af mathon

2x + 2(2x-7) = 148

2x + 4x - 14 = 148

x + 2x - 7 = 74

3x = 81

  x = 27

.

                        bredde            længde
                            x                  2x-7    


Skriv et svar til: lægden af et......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.