Kemi

reaktionskinetik

04. november 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som gerne vil hjælpe mig med b'eren og d'eren i denne opgave. Har lavet a'eren hvor jeg har bevist at det er en første ordens reaktion. Ved en regression får jeg forskriften til at være:
y = -0,0106x-0,7042 . 

Halveringstiden ved første ordens reaktioner er: T0,5 = ln2/k , så er halveringstiden er ln2/(-0,0106) i spm. b?

Screen Shot 2014-11-04 at 11.11.25.png



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

B er korrekt

For d) gælder følgende forskrift for plottet

\ln (k) = \ln (A) -\frac{E_{\mathrm{a}}}{R \cdot T}

Hældningen er derfor

\frac{E_{\mathrm{a}}}{R }

Er denne blevet oplyst?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2014 af Heptan

k = + 0,0106

Halveringstiden er konstant


Svar #3
04. november 2014 af Sneharusha (Slettet)

Hvorfor er k = + 0,0106 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#3

Forskriften for din regression er

\ln[\mathrm{A}]= -{\color{Red} k}t+\ln[\mathrm{A_0}]

Hvis din k er negativ vil hældningen på din forskrift være positiv.


Svar #5
06. november 2014 af Sneharusha (Slettet)

Forstår ikke d'eren helt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Arrhenius ligningen er

\ln(k)= \frac{-E_a}{R}\frac{1}{T} + \ln(A)

som er forskriften for det oplyste plot. 

Aktiveringsenergien må være hældningen divideret med gaskonstanten gange minus en(i forskriften er energien negativ altså -Ea).


Skriv et svar til: reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.