Kemi

Afstemme reaktionsskema

04. november 2014 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan kan jeg afstemme denne reaktionsskema?

    Cr2O72-   +     H2O2     →  Cr3+  +   O2       (sur)  

Problemet opstår at oxygenatomerne i hver af stofferne har forskellige oxidationstal og vil oxideres forskelligt. Hvor bærer jeg mig af?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2014 af mathon

                    +6                      -1            +3           0
                    Cr2O72-   +     H2O2     →  Cr3+  +   O2


Svar #2
04. november 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Det går op!   

    8 H+ +  Cr2O72-   +     3 H2O2     →  2 Cr3+  +   3 O2 + 7 H2O

Kan du forklare hvorfor det kun er  oxygen atomerne fra hydrogenperoxid, der oxideres?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2014 af mathon

Det er en erfaring, at O i næsten alle sine forbindelser har OT -2. En undtagelse er bl.a. O i H2O2.


Svar #4
04. november 2014 af overkontroversiel (Slettet)

#3 : Tusind tak!


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. november 2014 af Heptan

Det er et problem, hvis alle O'erne i dichromat oxideres, da der i så fald kun sker oxidationer samlet set og ikke (nok) reduktioner.

Hvis alle O'erne i dichromat oxideres, så er ΔOT(Cr2O7) = ↑8

Mens de to O'er i peroxid også oxideres, ΔOT(H2O2) = ↑2

Der mangler en reduktion, altså må vi antage at det kun er O'erne i peroxid der oxideres, hvilket giver

ΔOT(Cr2O7) = ↓6

eller bare ΔOT(Cr) = ↓3


Skriv et svar til: Afstemme reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.