Kemi

Koncentration

04. november 2014 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan desværre ikke finde ud af opgave c og d i det vedhæftede billede. 

Jeg håber på at få en smule hjælp.

Vedhæftet fil: opgave.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

c) 

\mathrm{CH_3COOH+H_2O \rightleftharpoons CH_3COO^- +H_3O^+}

Hvis du starter med en koncentration på 0.8M og 0.00373M bliver dissocieret, må den resterende mængde af eddikesyre være differencen.

d)

Forholdet mellem opløst og ikke opløst

\mathrm{\dfrac{oploest}{ikke\,oploest}}=\dfrac{0.00373\mathrm{M}}{0.80\mathrm{M}}\cdot 100\%


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2014 af mathon

Du har
                             CH3COOH (aq)   +   H2O (l)   --->   CH3COO- (aq)   +   H3O+ (aq)
molariteter              cs - αcs                                            αcs                      αcs                                          
 
                             [CH3COOH] = cs - αcs = cs - [H3O+] = (0,80 M) - ( 0,00373 M) = 0,796 M

                                      


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.