Matematik

Cirklens liging

04. november 2014 af Riverwer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey folkens

Har lige denne opgave vedr. cirklens ligning ( se vedhæftet billede)

Er vi enige om følgende?

Da vi kan se at der angivet længder på tegningen øverst, så addere vi dem sammen og får tallet 50, som er vores centrums x- koordinat. Derudover har vi R = 1000. og så kan vi subtrahere 1000-11 = 989 som er vores y-koordinat. Ergo Centrum = (50,989) og R = 1000. Da kan vi indsætte vores værdier i cirklens ligning og facitet bliver;

(x - 50)^2 + (y - 989)^2 = 1000^2


Svar #1
04. november 2014 af Riverwer (Slettet)

Filen;

Vedhæftet fil:billede opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Nej, det er vi bestemt ikke enige om.

Centrum for cirklen er i punktet (0 , -989) . y-aksen er også symmetriaksen. Cirklens ligning er da

        x2 + (y + 989)2 = 10002 .


Skriv et svar til: Cirklens liging

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.