Matematik

differentialregning

04. november 2014 af Kasandrajuliet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Jeg har en opgave der lyder således

Der er givet en fuktion ved f(x)=2x-e^x+3

a) bestem f´(x)

..... Det har jeg gjort f´(x)=2-e^x 

b) Bestem en ligning for tangten til grafen f i punktet (0,2)

..... Mit spørgsmål er så hvad menes der med (0,2) 

er det i punktet hvor x=(0,2) eller skal jeg forstå det om (0,f(2))?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Med punktet (0 , 2) menes det punkt på grafen, hvor x = 0, og y = 2 , dvs. f(0) = 2 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2014 af Koburg58 (Slettet)

Bestem tangentligningen i punktet (x0, f(x0))

y = f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)


Svar #3
04. november 2014 af Kasandrajuliet (Slettet)

Tak for jeres hurtige svar :-)

Synes. .  det er ennormt forvirrende når en ting kan formuleres på flere forskellige måder...


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. november 2014 af mathon

Du har derfor brug for først at udregne den røde størrelse
i:
                         y = {\color{Red} \mathbf{f'(0)}}\cdot (x-0)+2


Svar #5
04. november 2014 af Kasandrajuliet (Slettet)

#4
tangentens ligninge får jeg så til 2x+2


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

En ligning for en ret linie er en ligning af formen   y = ax + b .

Hvis du mener y = 2x + 2  er det ikke korrekt. Beregn f '(0) korrekt.


Brugbart svar (2)

Svar #7
04. november 2014 af mathon

         f´(0) = 2 - e0 = 2 - 1 = 1

så tangentligningen 
er
         y = 1 · (x-0) + 2 

         y = x + 2


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.