Matematik

Arealbestemmelse

04. november 2014 af jukson (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej... Sidder fast med denne opgave:

en funktion f er givet ved: f(x)=\sqrt{x} , x\geq 0

Grafen for f, x-asken og linien med ligningen x = 9 afgrænser en punktmængde, M1

a) Bestem ved hjælp af stamfunktionen arealet af M1

b) Bestem ved hjælp af stamfunktionen volumen af den omdrejningslegeme der fremkommer, når M1 roteres 360º om y-aksen

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan er M1 defineret? Formuler hele opgaven.


Svar #2
04. november 2014 af jukson (Slettet)

Ups, glemte lige noget vigtigt.. Den er rettet ;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn integralet

        A = 09 f(x) dx

b) Benyt formlen for rumfang af et omdrejningslegeme ved rotation om y-aksen.


Svar #4
04. november 2014 af jukson (Slettet)

a) = 18?

b) = 36 * pi..?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Er det en gættekonkurrence?


Svar #6
04. november 2014 af jukson (Slettet)

Beklager, skal lige vide om jeg er på det rigtige spor..


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Resultatet for a) ser rigtigt ud. Jeg får et andet resultat for b).


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. november 2014 af mathon

b)
                              V_y=2\pi \cdot \int_{0}^{9}x\cdot f(x)\, dx

                                         2\pi \cdot \int_{0}^{9}x\cdot \sqrt{x}\, \, dx

                                         2\pi \cdot \int_{0}^{9}x\cdot x^{\frac{1}{2}}\, \, dx

                                         2\pi \cdot \int_{0}^{9} x^{\frac{3}{2}}\, \, dx

                                         2\pi \cdot \left [ \frac{2}{5}\cdot x^{\frac{5}{2}} \right ]_{0}^{9}

                                         \frac{4\pi}{5} \cdot \left [ \left (x^{\frac{1}{2}} \right )^5 \right ]_{0}^{9}

                                          \frac{4\pi}{5} \cdot \left (9^{\frac{1}{2}} \right )^5

                                          \frac{4\pi}{5} \cdot 3 ^5 =\frac{972\pi }{5}\approx 610,726

                                             


Svar #9
05. november 2014 af jukson (Slettet)

Er lidt i tvivl i spørgsmål d) i samme opgave

En anden funktion g er givet ved

g(x)=\frac{1}{x^2} , x>0

Graferne for f og g samt linien med lignigen y = 4 afgrænser en punktmængde M3

d) Bestem ved hjælp af stamfunktioner arealet af M3


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Lav en tegning og få overblik. Løs ligningen g(x1) = 4  og ligningen   f(x2) = g(x2) . Det søgte areal er da

        A(M3) = 0x1 4 dx + x1x2 g(x) dx - 0x2 f(x) dx


Svar #11
05. november 2014 af jukson (Slettet)

Den her er en del sværere synes jeg...:-(

Kan ikke komme videre fra a)

Vedhæftet fil:Untitled.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #12
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

I b) beregner man

         Vy = 2π · 15 x·f(x) dx

I c) beregner man

        A(M1) = 13 (f(x) - g(x)) dx + 35 (g(x) - f(x)) dx

I d) beregner man

        V(M2) = (π/3) · (5-1) · g(5)2

da det er en kegle med grundfladeradius g(5) og højden (5-1) .


Svar #13
05. november 2014 af jukson (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Arealbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.