Kemi

gastryk

05. november 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogle, der kan se hvordan det kan udledes?

Vedhæftet fil: Øvelse 5.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af Heptan

p =pB - pvæske = pB - h * (rho) * g


Svar #2
05. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

men jeg forstår ikke hvorfor det er - pb?? hvor kommer den fra??


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Trykket i bunden af en gassøjle er lig med summen af trykket fra gassøjlen plus trykket ovenpå gassøjlen. Hvis vi betragter en gassøjle fra jordoverfladen op til højden h (hvor trykket er p), så kan trykket ved jordoverfladen beregnes som

pB = ρgh + p

og hvis man så trækker ρgh fra på begge sider, så får man den ønskede formel.


Skriv et svar til: gastryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.