Matematik

hjælp til optimering

05. november 2014 af Emnavn (Slettet) - Niveau: B-niveau

En klods har kvadratiske endeflader med siden x , og længden af klodsen er y. (a) Bestem klodsens overfladeareal udtrykt ved x og y . For en bestemt type af sådanne klodser oplyses, at rumfanget er bestemt ved:

V(x)=1/2(16−x2)x ,0<x<4

Bestem den værdi af x , for hvilken klodsens rumfang V er størst mulig


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af peter lind

Det kan gøres på forskellig måde. Grafen for V(x) er en parabel hvis du med x2 mener x*2, som det rent faktisk betyder. Så kan du bruge formlen for toppunktet for parablen.

Alternativt kan du find V'(x) og løse ligningen V'(x) = 0


Svar #2
05. november 2014 af Emnavn (Slettet)

ups jeg mener x^2

okay, jeg forstår det stadigvæk ikke helt. optiimering er ikke min stærke side


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2014 af peter lind

Så skal du

1: Gang ind i parentesen

2: Differentier der fremkomne. Her skal du bruge at (xn)' = n*xn-1

3: Sæt det fremkomne = 0 og løse den derved fremkomne ligning


Svar #4
05. november 2014 af Emnavn (Slettet)

hmm, har prøvet nu men kan ikke få det til. kan du vise mig en udregning? :)


Skriv et svar til: hjælp til optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.