Matematik

Differentiel

05. november 2014 af sumia9 (Slettet)
Hej
Nogen der kan hjælpe med at diffenrentiere følgende:

O(x)= 0,2x + 100 + 30 sin(0,006x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af Toonwire

Hejsa!

Når vi differentierer en sum, så husk at det gøres ledvist:

Dvs. Differentier hhv.

1)    0,2·x

2)    100

3)    30·sin(0,006·x)

-----------------------------------

Husk når du differentierer 3), at sin(x) er en sammensat funktion - Altså differentier den ydre taget i den indre ganget med den indre differentieret.

I dit tilfælde:

ydre: sin(x)

Indre: 0,006·x


Svar #2
05. november 2014 af sumia9 (Slettet)

Forstår ikke det sidste

Indtil videre kan jeg differentiere således:
O'(x)= 0,2+100
Og derfra kan jeg ikke komme videre

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2014 af Toonwire

Okay,

Du har differntieret første led rigtigt, men ikke andet led.

Når du differentierer en konstant (100 er en konstant), får du altid nul.

Dvs. hvis O(x) = 0,2·x+100

så er O`(x) = 0,2+0   =   0,2

Med det sidste mener jeg, at du skal først differentiere den ydre funktion, altså sin(x), hvor "x" = 0,006·x. Hvorefter du ganger resultatet med den indre funktion, 0,006·x, differentieret.

HUSK: Når du differentierer sin(x) får du cos(x).

------------------------

Dvs. for O(x) = 0,2·x + 100 + 30·sin(0,006·x)

Får du den afledte funktion:

O`(x) = 0,2 + 0 + 30·cos(0,006·x) · 0,006

O`(x) = 0,2 + 0,18·cos(0,006·x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2014 af Koburg58 (Slettet)

Benyt for sin(0,006x)

(f(g(x)))' = f'(g(x))\cdot g'(x)

; hvor f(x) = sin(x) , g(x) = 0,006x


Svar #5
05. november 2014 af sumia9 (Slettet)

Super nu er jeg med
Men hvordan beregner man diskriminanten ud herfra. Hvad er a, b og c?

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2014 af Koburg58 (Slettet)

#5

Vi snakker ikke om en andengradsligning her.


Svar #7
05. november 2014 af sumia9 (Slettet)

Hvordan kan man så beregne x?

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Skal du løse ligningen O'(x) = 0 ? Det er så ligningen

        0,2 + 0,18·cos(0,006·x) = 0 .


Svar #9
05. november 2014 af sumia9 (Slettet)

Hvordan skal man så isolere x fra cos(0,006x)

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Først isolerer man

        cos(0,006·x) = -0,2/0,18 = -10/9 < -1

Ligningen har derfor ingen løsning.


Skriv et svar til: Differentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.