Matematik

Decimaler i matricer

05. november 2014 af Michael23 - Niveau: A-niveau

Kan man godt have decimaler i sin matrice når man ønsker at løse et ligningssystem?

Eller skal man runde op/ned?

Hvis ja, hvad gør man når man skal finde et tal der gør at man får 0?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, elementerne i en matrix kan være reelle eller komplekse tal.


Svar #2
05. november 2014 af Michael23

#1 Tak for det :)

Da jeg har med decimaler at gøre i første række og i anden række der begge starter med decimaler. Hvad gør jeg for at få 0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad mener du med at gøre noget for at få 0?


Svar #4
05. november 2014 af Michael23

Jeg har opstillet min første matrice, hvor jeg har markeret mit første tal 9.6 med en firkant da jeg skal bruge dette tal i den første række til at få 0 i den anden række. Da jeg normalt plejer med ikke-decimal tal bare at finde et tal der går op til at det bliver 0, er jeg forvirret i dette tilfælde.


Svar #5
05. november 2014 af Michael23

Hvad gør jeg for at få det første tal i anden række til at give 0 ?!?!? Ved ikke hvad jeg skal gøre...

Min matrice er således med 4 ubekendte:

9,6    16,1  28,12  0      = 10
1,6     5,3    9,6  100     = 25
75,7  65,1  51,22  0       = 55
1         1        1       1     = 1


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kan altid gange ligningerne med 10 eller 100 for at slippe af med decimaltallene.

Det hedder en matrix, ikke en matrice.


Svar #7
05. november 2014 af Michael23

#6

Tusinde tak!!! - Jeg beklager om den nye tråd.


Skriv et svar til: Decimaler i matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.