Matematik

Ligningssystem

06. november 2014 af Gymgy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal løse ligningssystemet:

-3x + 4y -2 = 0

x - 6y = 12

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe det an, da jeg aldrig har prøvet eller lært at løse ligningssystemer. Håber på nogle kan hjælpe (med forklaringer)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2014 af PeterValberg

Ligningssystemet

-3x + 4y = 2
x - 6y = 12

kan fx løses vha. "lige store koefficienters" metode eller "indsættelses" metoden

Begge metoder er gennemgået på den sidste video på denne [ VIDEO-LISTE ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. november 2014 af Gymgy (Slettet)

Jeg har prøvet og får.

x = 53/6    og y = -19/9


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2014 af PeterValberg

Du kan kontrollere dit resultat ved at indsætte de fundne værdier
i de oprindelige ligninger, - værdierne skal opfylde begge ligninger

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2014 af PeterValberg

Dine resultater i #2 er ikke korrekte, jeg får det til:

x = -30/7    og    y = -19/7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
06. november 2014 af Gymgy (Slettet)

Jeg prøver lige igen. Tak for din hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2014 af mathon

Ligningssystemet

-3x + 4y = 2
x - 6y = 12

       D=\begin{vmatrix} -3 &4 \\ 1& -6 \end{vmatrix}=14             D_x=\begin{vmatrix} 2 &4 \\ 12& -6 \end{vmatrix}=-60             D_y=\begin{vmatrix} -3 &2 \\ 1& 12 \end{vmatrix}=-38

                     x=\frac{D_x}{D} =\frac{-60}{14}=-\frac{30}{7}                       y=\frac{D_y}{D} =\frac{-38}{14}=-\frac{19}{7}


Skriv et svar til: Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.