Matematik

differentiation

06. november 2014 af Mathildeeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en opgave, der lyder således:
Funktionen f er bestemt ved f(x) = x^3 +bx^2 + 3x + 4, hvor b er et tal.

a) Bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion.

Kan ikke finde ud af at løse opgaven, håber i kan hjælpe.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2014 af mathon

Bestem de værdier af b, for hvilke f{\, }'(x)> 0


Svar #2
08. november 2014 af Mathildeeee (Slettet)

#1

Kan du uddybe lidt? For jeg er virkelig lost ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2014 af mathon

                                  f{\, }'(x)=3x^2+2bx+3> 0   

                                 3x^2+2bx+3> 0    kræver   d=(2b)^2-4\cdot 3\cdot 3< 0



                       

                          


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2014 af mathon

                               d=(2b)^2-4\cdot 3\cdot 3< 0

                               d=4b^2-4\cdot 3\cdot 3< 0

                               d=b^2-3^2< 0

                                (b+3)(b-3)< 0        bestem heraf hvilke b.

  


Skriv et svar til: differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.