Matematik

Løsning af en ligning med enhedscirklen

06. november 2014 af Julie03 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har en opgave der lyder:

Vis, hvordan man ved hjælp af enhedscirklen kan løse en ligning som cos(v) = 0,3 og sin(v) = 0,3, hvor 0º <v<180º

Er der nogen, der kan hjælp med det, for jeg forstår ikke rigtig, hvad det går ud på?!

:O)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2014 af mette48 (Slettet)

Er det 2 forskellige ligninger?

Lav en tegning og mål vinklerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Ja, det må nødvendigvis være to særskilte ligninger, da cos(v) og sin(v) ikke begge kan være 0,3 .


Svar #3
06. november 2014 af Julie03 (Slettet)

Altså det står som én samlet opg. men det kan meget vel være to opg.

Jeg forstår stadig ikke helt, hvad alle <-tegnene står for og hvordan det skal forstås?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ligningerne skal løses for   0º < v < 180º .


Svar #5
06. november 2014 af Julie03 (Slettet)

Hvad er 0º < v <180º helt præcis. hvis man nu skulle sige det med ord?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det betyder, at v skal være en vinkel, hvis gradtal er mellem 0 og 180 .


Svar #7
06. november 2014 af Julie03 (Slettet)

Nåååh! Er det så en vinkel man skal finde ved at regne ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2014 af PeterValberg

#3 

a < b  skal læses som: a mindre end b
a > b skal læses som: a er større end b

a ≤ b betyder, at a er mindre end eller lig med b
a ≥ b betyder, at a er større end eller lig med b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man kan for eksempel løse ligningen cos(v) = 0,3 ved at tegne enhedscirklen og tegne linien med ligningen x = 0,3 og markere liniens skæringspunkt med cirklen. Man trækker så radien fra cirklens centrum til skæringspunktet, og så aflæser man retningsvinklen v for skæringspunktet, for eksempel ved at benytte en vinkelmåler.


Svar #10
06. november 2014 af Julie03 (Slettet)

Okay, tak for hjælpen! :O)


Skriv et svar til: Løsning af en ligning med enhedscirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.