Matematik

ligninger

07. november 2014 af biddi (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle :-) 

jeg har denne opgave som jeg ikke kan finde ud af og jeg håber i vil hjælpe.

y + 1 over x (altså en brøk)  = 1

x + y = 0 

opgaven lyder på: løs følgende to ligninger med to ubekendte

jeg kan simpelthen ikke få den til at gå op...? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2014 af mathon

                                \frac{y+1}{x}=\frac{1}{1}

hvoraf
                                \frac{x+y+1}{x}=\frac{1+1}{1}=2

                                \frac{x+y+1}{x}=\frac{1+1}{1}=2\frac{0+1}{x}=2

                                x=\frac{1}{2}         som indsat i     x+y=0
giver
                                \frac{1}{2}+y=0

                                y=-\frac{1}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2014 af mathon

3. linje skal være

                               \frac{x+y+1}{x}=\frac{1+1}{1}=2


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.