Kemi

Partialtryk og ligevægtskonstant

07. november 2014 af Hrylla (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave, hvor mine venner og jeg er kommet frem til 3 forskellige resultater. Det er helt præcist opgave c, vi er uenige om.

Kunne vi få et endegyldigt svar, ville det være super dejligt.

Vedhæftet fil: Opgave 3.9 A.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2014 af Heptan

Jeg får K = 19,8


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. november 2014 af mathon

                Kp = 19,9921 bar


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2014 af mathon

Detaljer:
                         n(COCl_2)=\frac{0,668\; g}{98,92\; \frac{g}{mol}}=0,006753\; mol


           molariteter:        \underset{n-x}{COCl_2}\; _{(g)}\; \; \rightleftharpoons \; \; \underset{x}{CO}\; _{(g)}}}\; \; +\; \; \underset{x}{Cl_2}\; _{(g)}}

i ligevægt ved T = 1113 °K

                                       n_1=\frac{(2,43 \; bar)\cdot (0,5\; L)}{(0,083145\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K})\cdot (1113\; K)}=0,013129\; mol

                                        n-x+x+x=n_1

                                        (0,006753\; mol)-x+x+x=(0,013129\; mol)

                                        x=(0,013129\; mol)-(0,006753\; mol)=0,006377\; mol
 

Ligevægtsbrøken:

                                        \frac{p_{CO}\cdot p_{Cl_2} }{p_{COCl_2}}=\frac{(\frac{x}{n_1} p_o)\cdot (\frac{x}{n_1})\cdot p_o}{\frac{n-x}{n_1}\cdot p_o}=\frac{\frac{x^2}{n_1}}{n-x}\cdot p_o=K_p

                    {\color{Red} \mathbf {K_p}}=\frac{\frac{(0,006377\; mol)^2}{0,013129\; mol}}{(0,006753\; mol)-(0,006377\; mol)}\cdot (2,43\; bar)=19,9921\; bar                                       

                           


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2014 af Heptan

#3

Når jeg regner

{\color{Red} \mathbf {K_p}}=\frac{\frac{(0,006377\; mol)^2}{0,013129\; mol}}{(0,006753\; mol)-(0,006377\; mol)}\cdot (2,43\; bar)

så får jeg 20,017951


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2014 af mathon

Det skyldes, at jeg har regnet med alle cifre stående i regnemaskinen, så de afrundede - af mig skrevne - tal passer sikkert med dit resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2014 af Heptan

Det svarer vist til samme resultat, jeg har blot brugt

M = 98,909

T = 1113,15


Skriv et svar til: Partialtryk og ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.