Kemi

puffersystem

08. november 2014 af Naaaanai (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der vil hjælpe mig med kemi? 
Det drejer sig om puffersystem og jeg forstår intet. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. december 2014 af Heptan

Pufferligningen er givet ved

pH=pK_S + \log \left ( \frac{n_b}{n_s} \right )


Svar #2
14. januar 2015 af Naaaanai (Slettet)

Hej Heptan, ved du hvordan reaktionsskemaet kommer til at se ud for denne?
spørgsmålet lyder at man således har 500 ml pufferopløsning som indeholder NH3 i koncentrationen 0,100 M og NH4Cl i koncentrationen 0,200 M. 
jeg skal beregnes pufferopløsningens pH værdi hvilket jeg har gjort. Har i hvert fald brugt din formel og det gav 8,9. 

men det er reaktionsskemaet i b'eren der driller. den lyder 
Der tilsættes 20 ml 0,100 M HCl. Beregn pH ændringen. 
Kan det passe at den ser sådan her ud? 
NH3+H30^+-> H4Cl+H2O?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2015 af Heptan

#2 Ja, det er korrekt

Brug pufferligningen, og beregn stofmængderne af stofferne før du indsætter i ligningen

pH=pK_S + \log \left ( \frac{n_b-n_{(HCl)}}{n_s+n_{(HCl)}} \right )


Svar #4
14. januar 2015 af Naaaanai (Slettet)

Ser reaktionsskemaet ikke sådan her ud heptan?
NH4Cl+OH^-  -> NH3 + H2O ? er meget forvirret

men jeg har fået pH til 8,9. Det jeg ikke forstår er at lave et reaktionsskema :(


Svar #5
14. januar 2015 af Naaaanai (Slettet)

Jeg er ved at lave et skema før og efter
fx. hvor mange mol der er til at starte med og efter 


Svar #6
14. januar 2015 af Naaaanai (Slettet)

nej vent, ser reaktionsskemaet ikke sådan her ud? 

NH3 + H30^+ -> NH4^+ + H2O?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2015 af Heptan

Nej det ser sådan her ud:

NH3 + H3O+ → NH4+ + H2O

Husk sænket og hævet skrift.


Svar #8
14. januar 2015 af Naaaanai (Slettet)

Tusind tak Heptan for hjælpen :)
Det skal jeg nok :D


Svar #9
14. januar 2015 af Naaaanai (Slettet)

Jeg har lige et hurtigt spøgrsmål. 
hvis der står  8Al(OH)^{-_{}^{}}4
er der så ikke 32 oxygen og 32 hydrogen? det der 4 tal skal sænkes ned.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2015 af Heptan

#9

Korrekt


Svar #11
14. januar 2015 af Naaaanai (Slettet)

tusind tak igen for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. januar 2015 af Heptan

#11

Det var så lidt :)

Du er jo ved at blive god til det.


Skriv et svar til: puffersystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.