Matematik

Harmoniske svingninger

08. november 2014 af Ummuanas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er i gang med en nogle opgaver om trigonometriske grundligninger og harmonisk svingninger, og er gået i stå i dette spørgsmål. Hjælp :(

Solens maksimale højde over horisonten en bestemt dag i midtjylland kan tilnærmelsesvis beskrives ved funktionen:

 f(x)=233.45sin(\tfrac{2\Pi }{365}x-1.4)+34

Hvor f(x) er Solens maksimale højde over horisonten i grader på dag nummer x, regnet fra 1. januar (x = 1 svarer til 1. januar, x = 32 til 1. februar osv.).?

Bestem Solens maksimale højde over horisonten den 12. februar og den 18. maj.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2014 af hesch (Slettet)

12. februar er x = 44

Beregn f(44).


Svar #2
08. november 2014 af Ummuanas (Slettet)

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2014 af SuneChr

Funktionen er ukorrekt.
Hvis vi tager Århus, som midtjylland, kan solen f.eks. ved midsommer den 21/6 , dag nr. 172 ,
højst stå 57,3º over horisonten, og dermed maksimum for hele året.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, der er en tastefejl i #0. Udtrykket skal være

        f(x) = 23,45·sin((2π/365)x - 1,41) + 34 , 0 ≤ x < 365

Jeg fandt opgaven som Opg 7 i dette link

http://plusbastx.systime.dk/index.php?id=2393


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2014 af hesch (Slettet)

#3:  Nå, ja. Et 3-tal fra eller til ?   Er det værd at ødelægge hele opgaven ?

Der skal stå  23,45*sin . . . . . .  +34

Det er jo under "matematik", der ofte ikke forholder sig realistisk til den virkelige verden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2014 af SuneChr

# 5  sidste linje:
... vel nærmere trådstarter, der ikke har forholdt sig realistisk til den stillede opgave?
Eller, for at være flink, ikke har været opmærksom på en slåfejl.  
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2014 af hesch (Slettet)

#6:  Men man kan nu aldrig vide sig sikker.     :)


Skriv et svar til: Harmoniske svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.