Matematik

Konstant i ligning

08. november 2014 af Chelsea2899 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad skal man gøre i sådan en ligning er der en formel man skal bruge eller hvad?

bestem tallet k så andengradsligning har en løsning

2x^2-3x+k=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2014 af peter lind

Der skal formentlig stå netop en løsning. Det sker når diskriminanten er 0, så find diskriminanten som indeholder k og sæt resultatet = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2014 af LeonhardEuler

Løs ligningen D ≥ 0  med hensyn til k


Svar #3
08. november 2014 af Chelsea2899 (Slettet)

kan du prøve at uddybe og evt skrive som du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2014 af peter lind

Start med at finde diskriminanten. Jeg går ud fra at du kender formlen for den. Ellers kan du slå den op i din bog


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2014 af LeonhardEuler

Løs ligningen    D = 0     ⇔     b2 - 2•a•c = 0      med hensyn til k

#1 : Jeg ser formuleringsfejlen fra #0's side nu - mon ikke det er, som du nævner,  "netop én løsning" 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2014 af SuneChr

Jeg læser # 0 som
"mindst en løsning" indenfor de reelle tal.
Medgiver gerne, at formuleringen # 0 ikke er tilfredsstillende.
# 0   Man benytter vendinger som, "mindst ..." , "højst ..." , "netop ..." for ikke at gi' anledning til fejlfortolkning.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ifølge spørgsmålets genopslag https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1539070 fremgår det, at der er tale om netop én løsning.


Skriv et svar til: Konstant i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.