Matematik

Konstant i ligning andet opslag

08. november 2014 af Chelsea2899 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad skal man gøre i sådan en ligning er der en formel man skal bruge eller hvad?

bestem tallet k så andengradsligning NETOP har en løsning

2x^2-3x+k=0

I skrev at man skulle finde diskriminanten, men det kan man jo ikke når vi ikke får at vide hvilket tal K er. Altså b^2-4*a*c men hvad er C så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2014 af PeterValberg

Andengradsligningen

ax^2+bx+c=0

har netop én løsning hvis diskriminanten d = 0

du skal altså løse ligningen:

b^2-4ac=0

I dit tilfælde bliver det med aktuelle værdier indsat:

(-3)^2-4\cdot 2\cdot k = 0

der skal løses mht k

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det fik du jo besvaret i din originale tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1538995

Der er ingen grund til at oprette en ny tråd om det samme.

Der er netop én løsning, når diskriminanten er lig med 0.


Svar #3
08. november 2014 af Chelsea2899 (Slettet)

hvilket tal er K?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det finder du ved at beregne diskriminanten d for ligningen, udtrykt ved k, og så løse ligningen d = 0 . Ligningen er allerede stillet op for dig i #1. Løs nu den simple ligning i k .

Den generelle 2.-gradsligning er

        ax2 + bx + c = 0

mens ligningen i opgave er

        2x2 - 3x + k = 0 .

Herefter skulle du kunne se, hvordan a, b og c skal oversættes for den aktuelle ligning.

       


Svar #5
08. november 2014 af Chelsea2899 (Slettet)

er k 0?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. k svarer til c i den generelle 2.-gradsligning.

        d = b2 - 4·a·c 

           = (-3)2 - 4·2·k = 0

Løs nu denne ligning.

           


Svar #7
08. november 2014 af Chelsea2899 (Slettet)

110? kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det er helt galt. Løs ligningen

        9 - 8k = 0 .


Svar #9
08. november 2014 af Chelsea2899 (Slettet)

1?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke korrekt. Isoler k i ligningen.

        8k = 9 .


Skriv et svar til: Konstant i ligning andet opslag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.