Matematik

Procentafvigelse

08. november 2014 af Riverwer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey,

Er vi enige om det er (måltværdi - tabelværdi) / tabelværdi * 100% = procent afvigelse?

Jeg har disse tal

(34,4 - 50 ) / 50 = -0,312  * 100 = -31,2

Er der så 31,2% afvigelse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja. Afvigelsen på ca 16 er jo tæt ved 1/3 af 50 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2014 af SuneChr

Man benytter ofte numerisk afvigelse, altså uden hensyn til fortegn.
Fortegn kan benyttes, hvis man vil angive, om målværdien er større end, eller mindre end tabelværdien.
I # 0 skal faktor 100% lige flyttes hen i tælleren.


Skriv et svar til: Procentafvigelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.