Matematik

Isolering - hjælp

09. november 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ved opvarmning af en stålstang gælder følgende formel for stangens længdeforøgelse:ΔL=L⋅a⋅(t_2 -t_1)hvor ΔL er ændringen af stangens længde, L er stangens længde ved begyndelsestemperaturen, a er en længdeudvidelseskoefficient, t_2 er opvarmningstemperaturen, og endelig er t_1 begyndelsestemperaturen. Du skal bestemme den temperatur t_2 en stålstang skal opvarmes til, når ΔL = 0,003 m, L = 3,000 m, a = 0,000012 og t_1 = 20 °C.ΔL=L⋅a⋅(t_2 -t_1)0,003 m=3,000 m * 0,000012(t_2-20 °C)

Jeg skal finde t_2 derfor skal jeg isolere t_2

Hvordan isolerer jeg t_2? Jeg er ikke så god til isolerering, kan nogen forklare hvordan jeg isolerer t_2?


Svar #1
09. november 2014 af Hansihh (Slettet)

Jeg ved at jeg skal gøre følgende: n=60*({9560}/{60Nm})

Men jeg skal have en grundlæggende regel for isolerering som jeg kan bruge til alle situationer med isolering. Dettee gættede jeg mig frem til pga jeg har facit, hvilket ikke er godt nok. Som sagt vil jeg have en grundlæggende regel.


Svar #2
09. november 2014 af Hansihh (Slettet)

rettelse n=10Kw*(9560/60Nm)


Svar #3
09. november 2014 af Hansihh (Slettet)

?


Svar #4
09. november 2014 af Hansihh (Slettet)

hjææælp


Svar #5
10. november 2014 af Hansihh (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har

        ΔL = L·a·(t2 - t1)

Divider med (L·a) og læg t1 til på hver side. Det svarer til at isolere x i denne ligning

        A = B·(x - C)


Svar #7
10. november 2014 af Hansihh (Slettet)

Hvad med denne opgave, jeg ved ikke hvor det gik galt, nu har jeg 3 ubekendte, eller skal jeg forsætte? Jeg er klar over at xy = x*y men kan jeg fortsætte?


Svar #8
10. november 2014 af Hansihh (Slettet)

Jeg kom frem til det her

3xy+3x-3y-3=6y+3xy

3xy+3x-3xy=6y+3y+3

3x=9y+3

nu har jeg både en ukendt og en tal på en side hvad gør jeg her?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvad går opgaven ud på? Prøv at formulere opgaven.


Svar #10
10. november 2014 af Hansihh (Slettet)

jeg skal finde de to ubekendte


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jo, men hvordan ser det oprindelige problem ud? Du viser et eller andet i #8 med en ligning i de to variable x og y. Du kan dividere den sidste ligning i #8 med 3 og så er reduktionen færdig.


Svar #12
10. november 2014 af Hansihh (Slettet)

#11

Det bare fordi der står +3 og ikke *3, dvs jeg kan ikke sætte 3'et sammen med noget andet. Hvordan kan jeg dividere med 3, når 3 ikke har noget at gøre med x og y?


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

I din sidste ligning i #8

        3x = 9x + 3

indeholder hvert led jo faktoren 3. Denne kan derfor divideres bort.


Svar #14
10. november 2014 af Hansihh (Slettet)

#13

du sagde  at jeg skulle dividere sidste ligning med 3

vil der så stå x=3y?


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej. Du kan ikke bare smide 3-tallet væk. Det skal også divideres med 3

        x = 3y + 1 .


Svar #16
10. november 2014 af Hansihh (Slettet)

x=3y+1 

3y+1 er ikke et resultat for x. Hvordan finder jeg hvad x er?


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Du har jo ikke oplyst mere om din opgave. Der er uendeligt mange sæt af x- og y-værdier der tilfredsstiller denne ligning, nemlig alle punkter (x,y) på linien med ligningen y = (x-1)/3 .


Svar #18
10. november 2014 af Hansihh (Slettet)

Jeg har nemlig ikke mere at oplyse, jeg skal blot finde værdierne til x og y, men det resultat jeg fik til x kan jeg ikke bruge, når jeg skal finde y


Brugbart svar (0)

Svar #19
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Så isoler y, udtrykt ved x.


Svar #20
10. november 2014 af Hansihh (Slettet)

#19

Når man har to ligninger med to ubekendte kan man i dette tilfælde vælge om man vil starte med at isolere x eller y, nu startede jeg med x, og jeg vil fortsætte med x, der burd være en måde?


Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.