Matematik

F ( x ) = 4

09. november 2014 af robii22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej derude 

jeg har fået et opgave der lyder sådan,  Løs ligningen  F( x ) = 4

jeg har udregnet tidligere at a= 1.20395  og   b=7.6

det er en eksponentielt ligning 

ved ikke hvad jeg skal gøre her tror bare jeg skal finde x men ved ikke hvordan :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Mener du, at    F(x) = b · ax   ? Løs så ligningen

        b · ax = 4

 Isoler x ved at dividere med b og tag så log() på hver side.


Svar #2
09. november 2014 af robii22 (Slettet)

nej tidligere lød opgaven det oplyses at     f(-5) =3    og    f(2)=11

så fandt jeg a og b 

derefter skulle jeg bestemme f(7)

nu lyder opgaven. Løs ligningen f(x) = 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, så skal man løse ligningen som vist i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2014 af LeonhardEuler

#0 : Pas på med at forveksle f(x) med F(x).


Svar #5
09. november 2014 af robii22 (Slettet)

ja det kan jeg godt se at jeg kom til at skrive mente med lille f


Svar #6
09. november 2014 af robii22 (Slettet)

er der ikke nogen der kan hjælpe ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal løse ligningen

         b · ax = 4

dvs

        ax = 4/b

        x = log(4/b) / log(a) .

Indsæt selv de relevante talværdier.


Skriv et svar til: F ( x ) = 4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.