Matematik

Differentialligning

10. november 2014 af VIOR (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har fået følgende opgave som jeg ikke aner hvordan jeg skal gribe an. Håber nogle kan hjælpe mig igang :)

Find på en differentialligning, der har funktionen f(x)=x2, x "tilhører-tegn" R, som løsning. I differentialligningen skal indgå både x,y og y'.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man ser, at    f '(x) = 2x = 2·(x2)/x = 2f(x)/x . En mulig differentialligning er da

        dy/dx = 2y/x .

Ligningen er godt nok ikke defineret for x = 0 , men det er muligt at sammenstykke løsningerne for x < 0 med løsningerne for x > 0 til funktioner, der er differentiable også for x = 0 .


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.