Matematik

Vendetangent

10. november 2014 af ChristinaJacobsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal finde vendetangent-punkter for funktionen f(x)= -x^3 - 3x^2 + 18x + 40
Jeg har derfor fundet frem til at f'(x)= -3x^2 - 6x + 18
Derefter har jeg prøvet at udregne f''(x)= -12

Mit spørgsmål er så, hvad jeg skal gøre nu og om min f''(x) er rigtig udregnet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke beregne f ''(x) korrekt. f ''(x) er differentialkvotienten af f '(x).

        f ''(x) = (-3x2 -6x +18)' = -6x -6 .

Løs nu ligningen f ''(x) = 0 .


Svar #2
10. november 2014 af ChristinaJacobsen (Slettet)

Det har jeg fået til x = 1
Så skal den sættes ind i f'(x) liningen nu, ikke? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt løst. Løsningen er x = -1 . Vendetangentpunktet er da (-1 , f(-1)) .


Svar #4
10. november 2014 af ChristinaJacobsen (Slettet)

Har fået det udregnet korrekt nu. Mange tak! :-)


Skriv et svar til: Vendetangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.