Matematik

geometri isoler

11. november 2014 af karl1236 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej
Hvordan isolere jeg y i ligningen

x/y+a^1 = h/a^1

Og y i ligningen

X/y+d+a^2 = h/a^2

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2014 af PeterValberg

Der er ingen grund til at starte en ny tråd op, dette er en del
af opgaven i din første tråd :-)

Desuden er det ikke a^2 (a2) men a_2 (altså a2)
der er en væsentlig forskel.

Husk forøvrigt parenteser

x/(y+a1) = h/a1

x/(y+d+a2) = h/a2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. november 2014 af karl1236 (Slettet)

Nårh okay men jeg ved ikke hvordan jeg isolere y :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2014 af PeterValberg

Start med at indsætte de kendte talværdier, det gør det lidt nemmere

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
11. november 2014 af karl1236 (Slettet)

Så den først hedder
Y = h/1.7 * x/d+1.7
Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2014 af PeterValberg

d = |AB| = 50 i.flg. opgaveteksten
a1 = 1,2
a2 = 1,7
h = 1

x/(y+a1) = h/a1
x/(y+1,2) = 1/1,2
(y+1,2)/x = 1,2
y = 1,2x - 1,2

x/(y+d+a2) = h/a2
x/(y+50+1,7) = 1/1,7
x/(y+51,7) = 1/1,7
(y+51,7)/x = 1,7
y = 1,7x - 51,7

Sæt de to ligninger lig med hinanden og løs i x

1,2x - 1,2 = 1,7x - 51,7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: geometri isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.