Matematik

Differentialligning

11. november 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe med denne opgave:
Hvor mange løsninger, som opfylder y'(0)=0, har differentialligningen y'''-8y''+22y'-20y=0? Beregn i hånden alle sådanne løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2014 af peter lind

Der er uendelig mange løsninger.

Find det karakteristiske polynomium og rødderne i polynomiet


Svar #2
11. november 2014 af Ninjaaa (Slettet)

\lambda ^2+2\lambda+1=0 hvor jeg så har beregnet rødderne til -1. Og den fuldstændige løsning er nu:
c_1e^-^t+c_2te^-^t.. Hva gør jeg nu? .)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2014 af peter lind

Finder y'(0) og ser hvilken krav det stiller til c'erne for at y'(0) = 0


Svar #4
11. november 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Hvordan differentierer jeg det udtryk .. Tænker at jeg kan bruge produktregneregelen men ved ikke hvordan da der er 5 variabler og ikke 2....
 


Svar #5
11. november 2014 af Ninjaaa (Slettet)

..............


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2014 af peter lind

Der er da kun en variabel nemlig t


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.