Matematik

Find cirklens skæring med akserne: (x-3)+(y-5)=7^2

11. november 2014 af ztuema (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg kommer videre i denne opgave.

"Find cirklens skæringer med x og y-aksen"

Jeg er fundet frem til ligningen; (x-3)+(y-5)=7^2

For at finde x skal jeg sætte nul ind på y's plads, det samme gør jeg for y ved at sætte nul ind på x's plads.

Altså: (0-3)+(y-5)=7^2   og   (x-3)+(0-5)=7^2

Men jeg sidder lidt fast efter det, nogen der kan komme med en kort forklaring på hvordan jeg gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2014 af Soeffi

#0

(x-3)^{2}+(y-5)^{2}=7^2

(0-3)^{2}+(y-5)^{2}=7^2 

(x-3)^{2}+(0-5)^{2}=7^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2014 af mgjel (Slettet)

Du mener vel:

(x-3)^2+(y-5)^2=7^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2014 af mgjel (Slettet)

Løs ligningerne:

(0-3)^2+(y-5)^2=7^2

og

(x-3)^2+(0-5)^2=7^2


Skriv et svar til: Find cirklens skæring med akserne: (x-3)+(y-5)=7^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.