Matematik

Løsningsmængde

11. november 2014 af Ara19 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad bliver løsningsmængden på denne matrix (også vedhæftet)?

((1,0,1),(0,1,0),(0,0,0))

Vedhæftet fil: Doc1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2014 af EmilNJ (Slettet)

Man må gå udfra at det er et homogent ligningssystem siden du kun har koefficient matricen. Husk at lægge mærke til anden række!

- Emil


Svar #2
11. november 2014 af Ara19 (Slettet)

Jeg har et problem ved, at jeg skal angive en basis for kernen samt en basis for billedrummet udefra en afbildningsmatrice og heraf denne løsningsmængde.. Dette kan jeg ikke få til at gå op, kan du måske hjælpe?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningssystemet

        x1         + x3 = 0
               x2          = 0

Løsningen kan angives på parameterform

        [x1 ; x2 ; x3] = [t ; 0 ; -t]  , t ∈ R .

Man ser, at vektoren   v = [1 ; 0 ; -1]   udgør en basis for løsningsrummet.


Skriv et svar til: Løsningsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.