Matematik

Andengradsligning

12. november 2014 af ztuema (Slettet) - Niveau: B-niveau

x^2+2x^2-12x=59

Jeg har fået diskriminanten til at være: 4-48x

Så regnestykket ser sådan her ud: \frac{-2+-\sqrt{4-48x}}{4}

Har lige glemt hvordan jeg kommer videre efter dette, nogen derude der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

3x^2 - 12x -59 = 0

d = (-12)^2 - 4\cdot 3\cdot (-59)

x = \frac{-(-12)\pm \sqrt{(-12)^2-4\cdot 3\cdot (-59)}}{2\cdot 3}


Svar #2
12. november 2014 af ztuema (Slettet)

#1

Nåhh, det var det var gået galt. Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal først reducere ligningen til standardformen

        3x2 - 12x -59 = 0

sådan som det er skrevet op i #0 .

Man har så

        d = (-12)2 - 4·3·(-59) .

Men det er jo muligt, at der er tastefejl i #0.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.