Matematik

Integrale

12. november 2014 af lotte14 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg har kigget på nogle integrale stykker er der nogen der gider og kigge dem igennem og se om de er rigtige?

∫e2x-3ex/edx= ex-3x+c

∫(2x2+1)*ln(2x3+3x+1)dx= 2/3x3+x+x*ln(2/4x4+3/2x2+x)-x+c

∫(2x2+1)*ln(x)dx=(2/3x3+x)*x*ln(x)-x+c

∫(2x5-1+3/x4)dx=2/6x6-x+(-3/x)+c 

∫x2(x3-4)4dx=1/3x3*(1/4x4-4x)4+c

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det hedder integralstykker, og et integral.

Du kan altid kontrollere dit resultat ved at differentiere tilbage igen.

I 1) mener du vel ∫ (e2x-3ex)/edx ? Så er dit resultat korrekt.

2) er ikke korrekt. Man benytter substitution   u = 2x3 + 3x + 1 , (1/3) du = (2x2+1) dx

4) er ikke korrekt. Det sidste led i integranden er ikke integreret korrekt.

5) er ikke korrekt. Man skal benytte substitution   u = x3-4 , (1/3) du = x2 dx


Svar #2
12. november 2014 af lotte14 (Slettet)

Ok tak så prøver eg igen. Hvornår kan man se hvornår man skal bruge substition så? er det når der en indre funktion eller noget i den stil?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

3) er heller ikke korrekt. Benyt partiel integration til at differentiere logaritmen ned.

     ∫ (2x2+1)·ln(x) dx = (2x3/3 + x)·ln(x) - ∫ (2x3/3 + x)·(1/x) dx

                                 = (2x3/3 + x)·ln(x) - ∫ (2x2/3 + 1) dx

                                 =


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man bruger substitution, når integranden har formen      f(g(x)) · g'(x)


Svar #5
12. november 2014 af lotte14 (Slettet)

Ok tak


Skriv et svar til: Integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.