Matematik

Ligning

12. november 2014 af næhhh (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Nogen der kan forklare denne ligning evt. med mellemregninger? Tak på forhånd. :)

2(x - 3) = 3(x + 1)


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parenteserne og isoler x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2014 af mathon

            gang ind i parenteserne

            (2x-6)=(3x+3)

             2x-6=3x+3


Svar #3
12. november 2014 af næhhh (Slettet)

#1

Gang ind i parenteserne og isoler x.

Altså jeg har selv gjort sådan:

2(x - 3) = 3 (x + 1)
2x - 6 = 3x + 3
3x - 2x = 3+6 =
x = 9

Men jeg kan ikke forstå hvorfor resultatet skal give -9?


Svar #4
12. november 2014 af næhhh (Slettet)

#2

            gang ind i parenteserne

            (2x-6)=(3x+3)

             2x-6=3x+3

Altså jeg har selv gjort sådan:

2(x - 3) = 3 (x + 1)
2x - 6 = 3x + 3
3x - 2x = 3+6 =
x = 9

Men jeg kan ikke forstå hvorfor resultatet skal give -9?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2014 af mathon

                     2x-6=3x+3

                     -6-3=3x-2x

                     -9=x


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2014 af mette48 (Slettet)

2(x - 3) = 3 (x + 1)
2x - 6 = 3x + 3             træk 3x fra og læg 6 til på begge sider
3x - 2x = 3+6 =           dine fortegn er blevet forkerte, det giver -3x+2x=3+6
x = 9                            -x=9  gang med -1 på begge sider

                                      x=-9


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.