Matematik

Potensfunktion

12. november 2014 af katjaARP (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg vil bare gerne vide, om det jeg har gjort, er rigtigt. Så her kommer det: 

W(L)= b•La

w(7,1)=5,5

W(14,3)=58,4

a=\frac{log14,3 - log58,4}{log7,1-log5,5}= -0,5314

b=\frac{\7,1 }{\5,5^{-0,5314}}=2,87

W(L)= 2,87 • L-0,5314


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Har du forsøgt at gøre prøve, dvs. indsætte de to punkter i forskriften?

For en potensfunktion b ·xa  har man

        a = log(y2/y1) / log(x2/x1)

Det ser ud til, at du har rodet x- og y-værdier sammen.

        x1 = 7,1     y1 = 5,5
        x2 = 14,3   y2 = 58,4 .


Svar #2
12. november 2014 af katjaARP (Slettet)

ja, jeg har rodet med dem. Tak.


Svar #3
12. november 2014 af katjaARP (Slettet)

er det rigtigt at b bliver til 269607,64?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke rigtigt.


Svar #5
12. november 2014 af katjaARP (Slettet)

okej, tror jeg har fundet fejlen:
W(L)=0,0079314 • L3,3743 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er næsten korrekt. Din værdi for b er en smule ved siden af.


Svar #7
12. november 2014 af katjaARP (Slettet)

okej, tak.


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.