Kemi

Stofmængdekoncentration

13. november 2014 af crapade (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

20 g cobalt(II)chloridhexahydrat opløses i 20 ml vand. Jeg skal finde stofmængdekoncentrationen.

Først beregner jeg molarmassen til 333.929 g/mol.

Nu beregner jeg 11.6 g til 0.116 liter. 

Jeg beregner stofmængden til 0.034738 mol.

Stofmængdekoncentrationen beregner jeg :

0.034738/0.116=2.99 M.

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2014 af mathon

M(CoCl2*6H2O) = M(CoCl2H12O6) = sum({1,2,12,6}*{58.933,35.453,1.008,15.999}) g/mol = 237,929 g/mol

                 n(CoCl_2*6H_2O)=\frac{20\; g}{237,929\; \frac{g}{mol}}=0,084059\; mol

                 c(CoCl_2)=\frac{0,084059\; mol}{0,020\; L}=4,203\; M


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2014 af mathon

Jeg tror, du har misforstået noget, da det er
Cr3+-ionen, der danner
                                                Cr{(H_2O)_6}^{3+}

Hvorfor

M(CoCl3*6H2O) = M(CoCl3H12O6) = sum({1,3,12,6}*{58.933,35.453,1.008,15.999}) g/mol = 273,382 g/mol

                 n(CoCl_3*6H_2O)=\frac{20\; g}{273,382\; \frac{g}{mol}}=0,073158\; mol

                 c(CoCl_3)=\frac{0,073158\; mol}{0,020\; L}=3,65789\; M


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.