Matematik

Cirklens ligning omskrivning

13. november 2014 af Ofo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey studieportalen

Har regnet mig frem til denne ligning som beskriver cirklen 

(x-1)^2+(y-1.5)^2=1.25

Hvordan omskriver jeg den til denne form x^2+y^2-2x-3y+2=0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang kvadraterne ud og reducer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2014 af hesch (Slettet)

(x-1)2+(y-1.5)2=1.25        =>    ( en af kvadratsætningerne )

x2 + 1 - 2x + y2 +2,25 - 3y = 1,25

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/tal-og-regnearter/kvadratsatningerne


Svar #3
13. november 2014 af Ofo (Slettet)

#2 Hesch, kunne du vise hvordan du har gjort det, kan ikke helt få det til at give mening


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2014 af hesch (Slettet)

#3:   Det er forklaret i linket i #2.


Skriv et svar til: Cirklens ligning omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.