Matematik

Differentialregning - skal afleveres i aften, please hjælp

13. november 2014 af CAMILLAEK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, har 2 opgaver i min aflevering som jeg virkelig har brugt lang tid på nu, kan slet ikke finde ud af hvordan jeg skal gøre :-( 

Det drejer sig om opgave b og c, i den vedhæftede fil

Håber virkelig der er en sød sjæl der vil skærer det ud i pap for mig :-) 

Vedhæftet fil: matematik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2014 af peter lind

b løs ligningen f(x) < 250

c) Der står jo i opgaven at du skal finde f'(x)


Svar #2
13. november 2014 af CAMILLAEK (Slettet)

#1

b) ja, det har jeg gjort, men får 3 løsninger?? burde vel kun få en 

c) ups, det var en anden opgave jeg tænkte på så :-D


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

f'(x) = 2x^{2-1} - 30 + \frac{0\cdot x-500\cdot 1}{x^2} = 2x - 30 - 500x^{-2}


Svar #4
13. november 2014 af CAMILLAEK (Slettet)

Jeg forstår godt c, men b er den jeg har svært ved :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2014 af mathon

b)
             x^3-30x^2+150x+500\leq 0\; \; \; \; \; \; 5< x< 25


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man bemærker, at polynomiet    p(x) = x3 - 30x2 +150x + 500 har roden x = 10 , så man har

        p(x) = x3 - 30x2 +150x + 500 = (x - 10) · (x2 -20x - 50)

De to resterende rødder er da    x = 10 ± 5√6 , hvoraf den positive rod ligger i det ønskede interval.


Skriv et svar til: Differentialregning - skal afleveres i aften, please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.